7 Aralık 2014 Pazar

Buhara Pilavı




2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet havuç
1/2 çay bardağı dolmalık fıstık
1/2  çay bardağı kuş üzümü
1 kase haşlanmış et
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı su
Tuz

Yapılışı;

Soğanı küçük küçük doğrayalım, havucu rendeleyelim; tereyağında havuç ve soğanı kavuralım. Üzerine dolmalık fıstıkları ilave ederek kavurmaya devam edelim. Sonra suyunu ekleyerek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Su kaynayınca içine pirinçleri ilave edelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Pirinçlerin pişmesine yakın  haşlanmış etleri, kuş üzümlerini, baharatları ve tuzu ilave ederek karıştıralım.15 dakika demlenmesini bekleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder