7 Aralık 2014 Pazar
Buhara Pilavı
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet havuç
1/2 çay bardağı dolmalık fıstık
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1 kase haşlanmış et
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı su
Tuz
Yapılışı;
Soğanı küçük küçük doğrayalım, havucu rendeleyelim; tereyağında havuç ve soğanı kavuralım. Üzerine dolmalık fıstıkları ilave ederek kavurmaya devam edelim. Sonra suyunu ekleyerek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Su kaynayınca içine pirinçleri ilave edelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Pirinçlerin pişmesine yakın haşlanmış etleri, kuş üzümlerini, baharatları ve tuzu ilave ederek karıştıralım.15 dakika demlenmesini bekleyerek servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder