10 Aralık 2014 Çarşamba
Patates Lazanya
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı biber salçası
50 gram tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket krema
2-3 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
4-5 adet patates
Yapılışı;
Etleri küçük küçük doğrayalım ve geniş bir tavada sıvı yağda soteleyelim. Suyunu bırakıp çektikten sonra ufak ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim ve bir kaç dakika kavuralım. Salçaları bir kasenin içine alarak tuz, su ve baharatları ekleyerek etin üzerine dökelim. Bir kaç dakika kavuralım altını kapatalım ve doğranmış yeşilliğimizi de ekleyelim. Borcam yada derin bir tepsiyi yağlayalım. Patatesleri cips rendesinden geçirelim ve tepsiye kat kat dizelim.( dilimler biraz üst üste gelmeli ) ve üzerine 2 kaşık tereyağı gezdirelim. Biraz tuz ve tekrar patates dilimlerini dizelim ama bu defa üzerine krema gezdirelim. Ve böylece 4 kat olacak, eti üzerine dökelim ve eşit şekilde yaydıralım. Üzerine kaşar peynirin yarısını dökelim ve tekrar krema ile yağı sıralayarak 4 kat patatesleri dizelim tuz da ilave ederek. 200 derecelik fırında pişirelim. Piştikten sonra üzerine geri kalan kaşar peynirini de dökelim ve kızarana kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder