10 Aralık 2014 Çarşamba

Muska Böreği




3 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
250 gram yağsız kıyma
2 adet domates
1 demet maydanoz
Tuz,Karabiber

Yapılışı;

Bir kabın içine küçük küçük doğranmış soğanları, kıymayı, domatesleri , kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım. Yufkaları üst üste sererek önce yandan keselim yarım daire şekline gelen yufkaları boyuna 5 cm eninde şeritler halinde keselim. Yufka şeritlerinin bir köşesine kıymalı iç koyup şeritleri muska şeklinde üçgen katlayalım. Yufkanın uç kısmını hafifçe su ile ıslatarak yapıştıralım. Kalan şeritleri de aynı şekilde hazırlayarak börekleri kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder