29 Aralık 2014 Pazartesi

Elmalı Tart




1 kg elma
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker

Hamuru İçin;

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket yumuşak margarin
Alabildiği kadar un

Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim. Pişirebilmek için bir kaba koyalım, üzerine tarçınla şekeri de ekleyip karıştıralım. 20 dakika pişirip soğumaya bırakalım.

Tart hamuru için;

Yumurta ve şekeri karıştıralım ve şeker iyice eriyene kadar çırpalım. Sonra margarini ekleyelim ve iki elimizle yoğurarak margarini iyice yedirelim. Sonra sırayla kabartma tozu, vanilya, sıvıyağı ekleyelim. En son unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bir parça koparıp ayıralım ve buzluğa koyalım. Kalan hamuru ise yağladığımız tart kalıbına döşeyelim. Tart kalıbının kenarlarına kadar döşeyelim. Tart kalıbının kenarlarına kadar dolduralım. Hamurun içini elmalı harçla dolduralım. Buzlukta serinleyen hamuru oklava ile açalım ve uzun şeritler keselim. Kestiğimiz şeritleri harcımızın üzerine şeritler halinde dizip güzel bir şekli verelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında  pişirelim. Piştikten sonra biraz dinlendirip üzerine pudra şekeri serpelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder