1 Mart 2015 Pazar

Muska Poğaça




2 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üzerine )
3 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
Tuz
Ilık su


İç harcı;

100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
Maydanoz

Yapılışı;

Un yoğurma kabına alınıp tuzu eklendikten sonra ortası havuz gibi açılarak sıvı malzemeler eklenir. Önce orta kısım parmak uçlarıyla karıştırılır sonra un yavaş yavaş kenarlarından alınarak yoğurmaya başlanır. Gerektikçe ılık su eklenir kıvam verilir. Hamur kıvama geldikten sonra merdane ile dikdörtgen bir şekil verilmek üzere açılır. Uzunlamasına şeritler kesilerek başlama kısmına peynirli harçtan konup sağlı sollu hamuru birbirinin üstüne bindirerek sonuna kadar sarılır. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilerek tepsiye dizilir. tepside de 15 dakika bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder