1 Mart 2015 Pazar
Çiğ Börek
Hamuru İçin;
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
500 gram un
İçi İçin;
250-300 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
3/4 çay bardağı su
İnce kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber ( arzuya göre )
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı;
Öncelikle hamur için yumurta, sirke, yoğurt ve tuzu yoğurma kabımıza alıp un ve suyunu azar azar ekleyerek el yapışmayan bir hamur elde edelim. hamurumuzun üzerine bir bez örterek dinlenmeye bırakalım. Yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirelim. Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğan,tuz, karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanozu derince bir kabın içerisine alıp yoğuralım. En son kıymayı açmak için suyu ekleyelim. Hamuru 16 eşit parçaya ayırarak unlayalım. her bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde merdane ile açalım. Yarısına içi elinizle yayın ve ay şekli vererek yan kısımlarını elimizle bastırarak yapıştırın. Kızgın yağda böreklerimizi kızartalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder