1 Mart 2015 Pazar

Minik Pidecikler




3 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz
Su

İç harcı İçin;

1 kase lor peyniri
1 kase kaşar peyniri
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
İsteğe göre kıymayı çiğden bir iç olarak da hazırlayabilirsiniz

Yapılışı;

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve ortasını havuz gibi açıp yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yoğurdu ve zeytinyağını döküyoruz,biraz da ılık su koyuyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. kenardan un alarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Karıştırma kabına  lor peynirini, ufalanmış beyaz peyniri koyuyoruz. Kaşar peyniri de rendeleyerek içine katıyoruz ve en son maydanozu da ekleyerek hepsini karıştırıyoruz. hamurdan bezeler kopartıyoruz tezgaha un serpiyoruz ve merdaneyle ufak hamurlar açıyoruz. Hamurların ortasına iç harçtan koyarak minik kayık şeklinde pidecikler yapıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine pidelerimizi diziyoruz. tepside biraz mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişirdiğimiz pidelerin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağ veya tereyağ sürerek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder