26 Mart 2017 Pazar

Alman Pastası


Malzemeler;

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı şeker
3 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri

Kreması İçin;

1/2 litre süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı dolusu un
3 yemek kaşığı dolusu şeker
1/2 paket kremşanti

Yapılışı;

Öncelikle kremayı pişirerek soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra da içerisine krem şantiyi dökerek mikserle pürüzsüz bir hal alana kadar çırpalım.Daha sonra keke malzemeleri için yumurtamızı şekerle çırpalım.Kalan diğer malzemeleri de katarak kelepçeli bir kek kalıbına dökelim.Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişirelim.Fırından çıktıktan sonra kekimizi soğutalım ve ortadan ikiye eşit bir şekilde keserek hazırlamış olduğumuz kremayı sürelim.İstenirse arasına muz da konabilir.En üzerine de pudra şekeri serperek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder