12 Nisan 2015 Pazar

İncir Tatlısı



9-10 adet incir ( 10-15 dk suda bekletilecek )
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık veya ceviz
1 çay bardağı süt
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 poşet krem şanti

Şerbeti için;

1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı granül kahve
4 çorba kaşığı şeker

Üzeri için;
bolca hindistan cevizi,tarçın

Yapılışı,

Öncelikle tüm malzzemeler karıştırılıp muhallebimizi hazırlıyoruz.Ayrı bir kapta diğer malzemeler de karıştırılıp pişirilir.Fırından çıkartmış olduğumuz kekimizin üzerine şerbetimizi döktükten sonra muhallebiyi de döküp buzdolabında bekletip servis ediyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder